vineri, 30 martie 2012

Tinuta de calatorie

Un weekend prelungit este intotdeauna prilej de calatorie, fie cu avionul, fie masina. Cu totii vrem sa evadam din oras, ori intr-o escapada romantica, ori pentru a ne vizita rudele ori prietenii. Si pentru ca o vacanta cu stil incepe de la tinuta de calatorie, iata doua variante moderne si, in acelasi timp, confortabile, pentru drum. In ambele cazuri accentul cade pe lucrurle lejere, din fibre naturale si exclud tocurile. Hainele confortabile nu inseamna neaparat ca sunt lipsite de eleganta dar tinutele presupun cateva reguli simple.

CU AVIONUL
Croieli - O pereche de pantaloni capri usor elastici sunt o piesa desavarsita pentru ca nu se sifoneaza si iti dau libertate de miscare. Acestia avantajeaza orice gen de silueta, inclusiv coapsele generoase pot arata bine daca pantalonii sunt combinati in partea de sus cu o bluza peste solduri. Alege pentru partea de sus articole vestimentare lejere, din matase sau bumbac.


Culori - Alege culori ce rezista la praf sau eventuale accidente: gri, maron, verde inchis, kaki. Iar pentru ca tinuta sa nu fie terna, combina-le cu piese mai viu colorate (mai ales accesorii). De exemplu, pe sub un cardigan in nuante terne, poarta o bluza cu imprimeu sau intr-o nuanta vie. Oricat de cald este afara, nu uita, daca mergi cu avionul, sa ai cu tine un cardigan care sa te protejeze de frig.


Accesorii - Pantofii fara toc sunt cei mai potriviti pentru ca eviti disconfortul pe care ti l-ar provoca tocurile. La altitudini ridicate si in pozitia nu foarte confortabila din avion risti sa ti se umfle picioarele. Balerinii sunt cea mai inspirata si eleganta alegere, cei cu imprimeu sarpe in nuante vii sunt la moda si vor fi elementul surprinzator al tinutei.
Geanta poate fi una supradimensionata si poate tine cu succes locul bagajului de mana.

CU MASINA
Linii - Poarta pantaloni largi, dar in locul clasicului trening alege un model modern, cu pense, care avantajeaza orice silueta. Mignonele insa vor fi mai bine puse in valoare de pantaloni stramti, fie strech, fie jeansi skiny.

In loc de clasicul t-shirt, alege o camasa din material lejer, fluid dar natural, iar pentru un plus de eleganta poarta la gat o esarfa in stilul soferitelor din anii ’60-’70 si o pereche de ochelari de soare retro.
Accesoriile - Pantofii de inspiratie masculina sunt in trend sezonul acesta si vor avantaja aceasta combinatie in detrimentul tocurilor.
Geanta de dimensiuni medii este indeajuns de incapatoare, alege un model sac, da un aer de vacanta si e confortabil.
Un detaliu sofisticat:  manusile intr-o nuanta cat mai vie, mai ales daca esti chiar tu cea care conduce.


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu