duminică, 22 aprilie 2012

"Lalele lalele lalele...frumoasele mele lalele!"



Sau "vine vine primavara...floricele pe campii"!!!
Cine este un iubitor al florilor de primavara si in special al lalelelor, acum e momentul oportun sa viziteze minunatele gradini Keukenhof din vecinatatea Amsterdamului. 

Gradinile sunt de fapt o expozitie in aer liber, care functioneaza din 1949, unde cultivatorii de lalele isi expun ultimele cuceriri in materie florala, iar cei interesati le pot admira si cumpara.Gradinile sunt adevarate opera de arta, datorita aranjamentelor din  plante si contrastelor care-ti incanta privirea.


 Ce este frumos nu tine vesnic! Din acest motiv gradinile Keukenhof vor fi deschise doar in perioada 22 Martie si pana pe 22 Mai 2012.


Parcul este situat intre orasele Lisse si Hillegom la sud-vest de Amsterdam, iar daca te-ai decis sa le vizitezi, nu uita ca aceste gradini sunt printre cele mai fotografiate atractii turistice din lume, asa ca nu uita sa iei si camera foto cu tine!





In fiecare an 93 de cultivatori aprovizioneaza gradina cu cele mai bune exemplare de plante bulboase pentru a fi plantate pe tot domeniul ei. Aceasta reprezinta un loc ideal pentru admiratorii infocati de flori. Avand 35 de hectare, cuprinde peste 7 milioane de plante, printre care: lalele, narcise, zambile, orhidee, azalee, hortensii etc. Keukenhof este dispus in 5 pavilioane: Pavilionul Juliana, Pavilionul Oranje Nassau, Pavilionul Willem Alexander, Pavilionul Beatrix si Pavilionul Wilhelmina. Fiecare are o anumita tema: unul lalelele, altul orhideele, altul narcisele, altul portelanul, dar descrierea lor este aproape imposibila datorita asocierilor incredibile de culori, forme si parfumuri. Pavilionul de ” relaxare ” reprezinta un loc special datorita pernelor uriase pe care poti sta pentru a privi multitudinea de bilete “cu impresii” , ce atarna de tavanul incaperii, marturii lasate de greci, brazilieni, americani, francezi si altii.




Parcul este amenajat in pricipal in stil clasic englezesc, dar contine multe alte stiluri de proiectare. Explorand gradinile este usor de inteles cum a reusit laleaua sa domine vietile multor olandezi sute de ani. Din anii 1590, cand a devenit emblema Olandei, pasiunea pentru lalele a avut o dezvoltare uriasa, ajungandu-se la vinderea unor bulbi de lalea cu pretul unei case, pana la prabusirea pietei in 1637. Pe teritoriul parcului lalelele sunt cultivate pe spatii intregi, pe campuri, sub forma de fasii. Lalele inflorite si bulbi de lalea pot fi achizitionati de aici, insotiti de cele mai adecvate sfaturi legate de cresterea acestor flori.



Pasionatii nu au de ce sa se planga deoarece gradinile Keukenhof se intind pe o suprafata de 35 ha, iar o zi nu este suficienta sa poti sa desoperi toate aceste frumuseti.


Cu toate ca atractia principala a gradinilor sunt lalelele, care sunt la ele acasa, totusi gradinile Keukenhof  adapostesc si alte specii de plante cu bulbi ca: narcise, zambile, orhidee, azalea, hydragena, etc.

Mai multe detalii pe website-ul parcului Keukenhof

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu