miercuri, 4 aprilie 2012

Cu trenul prin Europa - cele mai frumoase trasee


Dacă v-aţi săturat de aglomeraţia din trafic şi aeroporturi şi vreţi să puteţi admira în tihnă peisajele minunate pe continentul european, de la munţii Alpi din Franţa, la văile sălbatice din Elveţia şi câmpiile însorite din Italia, alegeţi trenul ca mijloc de transport pentru următoarea vacanţă în Europa.
Trenul este un mijloc de transport eficient şi comfortabil - de cele mai multe ori pleacă şi ajunge la timp, iar pasagerii pot alege între un loc confortabil la geam ca să admire peisajele din natură sau o cuşetă în care să citească în linişte revista preferată până la destinaţie. Dar călătoria cu trenul poate fi în sine o escapadă de weekend sau o vacanţă relaxantă. Principiul de bază: bucuraţi-vă de drum la fel de mult ca şi de destinaţie!

Iată câteva dintre frumoase călătorii cu trenul în Europa:

1.Elveţia cea dulce: Trenul de ciocolată

Rută: de la Montreux la Broc (Elveţia)
Durată: 9 ore şi 45 de minute, dus-întors
www.raileurope.com
Acest tren, care circulă pe perioada verii în Elveţia, porneşte din Montreux, trece pe lângă Lacul Geneva, şi face prima oprire în oraşul medieval Gruyères. Aici, puteţi vizita castelul local şi fabrica în care se produce faimoasa brânză Gruyères. Aveţi timp să luaţi şi masa de prânz la un restaurant tradiţional, înainte de a vă urca din nou în tren pentru a vă continua 
călătoria. O dată ajunşi în Broc, destinaţia finală, trebuie să luaţi autobuzul până la fabrica de ciocolată Cailler-Nestle, ascunsă între lacul Gruyères şi vârfurile de munte, unde veţi putea savura mostre gratuite de ciocolată fină.

2. Traseu prin tuneluri: Express-ul Bernina

Rută: de la Chur (Elveţia) la Tirano (Italia)
Durată: 4 ore şi 14 minute
www.raileurope.com
Express-ul Bernina leagă cel mai vechi oraş din Elveţia cu fermecătorul oraş italian Tirano care are o populaţie de doar 10.000 de oameni. Trenul traversează munţii Alpi, iar o parte a traseului face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Express-ul Bernina trece prin 55 de tuneluri şi peste 196 de poduri, oferindu-vă privelişti spectaculoase, pe care cu greu le veţi putea uita. Dacă vă hotărâţi să fiţi pasagerii acestui tren, nu trebuie să aveţi rău de înălţime, deoarece Express-ul Bernina urcă pe munţi înalţi de peste 2.000 de metri, ajungând la un vârf de 2.252 metri înălţime de unde coboară 1.799 metri înainte de a ajunge la destinaţie.


3. Un hotel pe şine: Francisco de Goya

Rută: de la Paris la Madrid
Durată: 13 ore şi 30 de minute
www.elipsos.com
Trenul Francisco de Goya pleacă seara din Paris aşa că veţi putea admira peisajul rural francez în tonurile pale ale asfinţitului. Bucuraţi-vă apoi de un somn liniştitor, iar a doua zi dimineaţă vă veţi trezi în Madrid, odihnit şi gata pentru a face turul unuia dintre cele mai aglomerate oraşe din Uniunea Europeană. Pasagerii de la clasa întâi primesc o băutură de bun venit, o cină copioasă cu trei feluri de mâncare, mic dejun şi un compartiment privat cu cabină de duş.

4. Călătorie în epoca cavalerismului: Castelele din Marea Britanie

Rută: de la Inverness (Scoţia) la Gwynedd (Ţara Galilor)
Durată: 15 zile
www.britishheritagepass.com
Achiziţionaţi-vă un abonament de tren de două săptămâni BritRail şi cardul Great British Heritage care vă oferă acces la 580 de atracţii turistice ca să descoperiţi cetăţile istorice din Regatul Unit. Începeţi din Inverness, Scoţia, în apropiere de Loch Ness, cu un tur al castelului Urquhart şi apoi continuaţi excursia spre sud, până la Stirling Bridge, unde William Wallace i-a învins pe englezi în 1297. Alte atracţii pe traseu sunt Castelul Edinburgh şi Castelul Dover, cu tuneluri sale din timpul războiului. În Gwynedd, Ţara Galilor, nu rataţi un tur al castelului Caernarfon, un sit din patrimoniul mondial, unde a avut loc învestitura Prinţului Charles.


5. Un periplu de poveste: Trenul Trans-Siberian

Rută: de la Moscova la Vladivostok (Rusia)
Durată: 19 zile
www.trans-siberia.com

Acest tren legendar, simbol al culturii ruse, traversează opt zone de timp pentru a conecta capitala Rusiei cu un port de la Oceanul Pacific. La bord, săracii se amestecă cu bogaţii, tinerii cu vârstnicii, străinii cu localnici. Barierele sociale dispar după ce pasagerii împart câteva pahare de vodcă în timpul unei experienţe feroviare unice. Puteţi rezerva o maşină privată prin intermediul unei agenţii de turism pentru un plus de confort şi să vă programaţi mai multe excursii opţionale pentru a vizita toate oraşele de pe traseu.


6. Călătorie în lumea apelor: Flam Railway

Rută: de la Flam la Myrdal (Norvegia)
Durată: o oră
www.visitflam.com


Dacă vă aflaţi în vacanţă în Norvegia, nu rataţi o călătorie cu Flam Railway. Acest tren parcurge un traseu scurt, de doar 20 de km, însă veţi avea parte de o experienţă inedită, deoarece, timp de o oră, veţi escalada munţii norvegieni şi veţi traversa 20 de tunele. Flam Railway face legătura între oraşul Flam, situat la o altitudine de 2 m pe malul fiordului Aurlandsfjord, şi Myrdal, aflat la 866 metri altitudine. În timp călătoriei puteţi admira două dintre cele mai frumoase cascade nordice: Rjoandefossen, cu o cădere de apă de 459 de metri şi Kjosfossen care are o înălţime de 305 de metri. Veţi putea fotografia în linişte aceste peisaje încântătoare, pentru că trenul se opreşte de opt ori pe traseu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu