joi, 31 mai 2012

5 aeroporturi in care ti-ai dori sa ramai blocat


Intarzierea zborului este anuntata in trei limbi diferite. Brusc, te trezesti ca ai de petrecut 18 ore interminabile in terminalul unui aeroport international. Chiar daca se intampla sa fi citit articolul precendent “Lucruri amuzante de facut in aeroport cand ti s-a anulat zborul” si crezi ca stii exact ce sa faci ca sa treaca timpul mai repede, afla ca sunt cateva aeroporturi in lume in care chiar ti-ai dori sa tot ramai blocat. Pentru ca sunt extrem de spectaculoase.

Aeroportul International Changi, Singapore


Acest aeroport este atat de curat, incat pana si guma de mestecat este interzisa. Daca nu ai chef sa te lupti cu zapuseala din Singapore, Aeroportul Changi ofera posibilitati de distractie pentru oricine. Gradini exterioare, o zona de restaurante, spa si zone de somn sunt doar o parte dintre lucrurile interesante de aici. Changi mai are si o sala de proiectie video si cabine MTV unde poti asculta si inregistra muzica. Ofera-ti un masaj si un dus, sau coboara in bar/lounge-ul Harry’s unde poti asculta muzica live si poti urmari sporturi din intreaga lume pe uriasele ecranele instalate aici. Iar fotolii pe care poti trage un pui de somn se gasesc la aproape fiecare etaj.

Aeroportul International Schiphol, Amsterdam, Olanda


Important nod aerian si totodata singurul aeroport din lume unde te poti casatori in mod legal in timp ce il tranzitezi (daca stiam dinainte, acolo il ceream de barbat!!! J). Tot la Schiphol se gaseste si ciocolata psihedelica. Sunt multe alte motive in afara de capela pentru oficierea casatoriilor pentru care ai vrea sa ai escala la Schiphol (iar daca tu sfarsesti prin a te casatori cu pubela de gunoi, nu uita sa trimiti poze). Tot aici poti sa-ti imbogatesti si cultura generala, in biblioteca in care se afla volume in peste 29 de limbi si Ipad-uri pline cu media olandeza, oferindu-ti ocazia sa afli ceva mai multe informatii despre aceasta tara decat ai avut ocazia sa vezi in cluburile afumate prin  care ai umblat in Amsterdam.

Aeroportul Incheon, Seoul, Coreea de Sud


Incheon a ocupat locul al doilea dupa Changi din Singapore in Gala Skytrax a Preferintelor Pasagerilor 2009. Si pe buna dreptate. Centrul Spa pune la dispozitia clientilor bazine in care sa se relaxeze, camere de odihna si masaj Thai (cum s-o fi spunand “final fericit” in coreeana?!). Ca sa intri in The Hub Lounge, trebuie sa platesti o taxa de intrare, dar odata intrat, ai internet gratuit la dispozitie, bauturi si gustari. Iar daca te pricepi sa incropesti un look de om de afaceri (merge si cu jeans si camasa casual), da o raita si prin Casinoul si terenul de golf Business Center.

Aeroportul din Zurich, Elvetia


Acest aeroport ofera o multime de variante de petrecere a timpului. Pentru cei cu dare de mana, se organizeaza tururi ale orasului cu elicopterul direct din aeroport, sau vizite cu ghid prin toate cotloanele, terminalele, hangarele si pistele aeroportului. Pentru cei care aleg varianta mai putin costisitoare, puntea de observatie E este atat de aproape de pistele de decolare incat ai impresia ca poti atinge avioanele. In magazinele duty free, calatorii pot alege din nenumaratele sortimente de ciocolata elvetiana si din delicatesele fine specifice fiecarei zone a tarii. Terminalele sunt legate unul de celalalt prin linii de cale ferata Airtrain, asa ca, merita sa te plimbi cu trenul admirand panorama muntilor care se profileaza pe fundal. O intreaga incursiune elvetiana intr-un singur loc!

Aeroportul din Kuala Lumpur, Malaezia


Clinica de reflexologie din cladirea satelitilor este doar inceputul aventurii prin aeroportul din Kuala Lumpur. O evadare culinara la business lounge, o oprire la barul unde curg “valuri” de bere, sau o incursiune in galeria de la capatul terminalului principal, ale carui geamuri iti ofera o vedere panoramica asupra aeroportului si a zonelor inconjuratoare, facandu-te sa uiti (macar pentru o clipa) ca esti blocat in Malaezia. Pentru si mai multa distractie, zona de joaca pentru copii este nesupravegheata (pentru ca lucrurile frumoase nu ar trebui sa fie numai pentru copii) si sigur poti gasi ceva interesant de facut acolo.
Un zbor amanat nu ar trebui sa fie niciodata tradus in timpi morti. Poate sa devina insusi biletul tau pentru o zi de explorare si aventura. Verifica programarea noului zbor si planifica-ti cu grija timpul daca intentionezi sa pleci intr-o explorare a imprejurarilor sau a orasului. Iar daca timpul nu este suficient pentru asta, iti ramane la dispozitie un intreg aeroport de explorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu