sâmbătă, 12 mai 2012

Ce ti-e si cu legile astea!!!


Data viitoare cand vei dori sa pleci la pescuit, sa porti o rochie, sa-ti pui par facial fals sau sa o asasinezi pe amanta din Hong Kong a sotului tau cu orice altceva decat cu mainile goale, va trebui sa te gandesti de doua ori. S-ar putea sa fie o lege care sa interzica lucruri de acest fel.
Daca ti s-a parut ciudat sau ridicol ce ai citit mai sus, e timpul sa afli ca astfel de legi sunt in vigoare si ca oricand calatoresti poti sa le incalci si sa suporti consecintele. Pentru a nu fi amendat, sau inchis, iata mai jos cateva dintre cele mai ciudate legi pe care ar trebui sa le cunosti.

  1. In Alabama, este impotriva legii sa porti mustata falsa in biserica si astfel sa cauzezi “rasete necuviincioase”. In acest stat exista si o lege impotriva condusului legat la ochi, asta in cazul in care te grabesti sa ajungi la biserica si nu vrei sa fi oprit pe dreapta din cauza unei mustati false!
moustache
  1. In Phoenix, Arizona, legea spune ca orice barbat care ajunge in oras trebuie sa poarte pantaloni. Poate ca acesta lege a fost adresata scotienilor care sufla in cimpoi, insa e clar ca acesta lege asigura orasul ca acolo nu vor calca barbati in fuste.
  2. In Hawaii nu este permis sa pui monede in urechi. Le poti pune in propriul nas, pe degetele de la picioare, sub brat, insa in niciun caz in urechi. Atentie magicieni!
  3. In Montana, este ilegal ca o femeie casatorita sa merga la pescuit singura duminica. Este ilegal, de asemenea, ca femeile nemaritate sa merga la perscuit vreodata. Acesta lege este critica pentru comportamentul etic al localnicilor, astfel ca pe site-ul oficial al statului se afla multe informatii despre prevederile legii.
montana
  1. In Vermont, femeile trebuie sa obtina permisiunea in scris de la sotii lor sa poarte dinti falsi. O semnatura de la sotior iti poate face zambetul mai frumos, asta daca locuiesti in Vermont!
  2. In Australia, nu vei fi niciodata prea departe de un loc unde te poti odihni, asta pentru ca exista o lege care prevede ca taxiurile sa aibe mereu in portbagaj un balot de fan.
  3. In Bahrain, este destul de complicat daca vrei sa ai un copil. Doctorul ginecolog barbat are voie legal sa examineze o femeie, insa ii este interzis sa privesca direct spre zona examinata in timpul procedurii. Poate, totusi, sa arunce o privire cu ajutorul unei oglizi.
  4. In Singapore – ar fi bine sa ai grija ce faci cu sticla de plastic! Aici legea spune ca in cazul in care scapi de jos un gunoi, poti plati pana la 1000 $. Daca “infractiunea” se repeta vei fi fortat sa faci munca in folosul comunitatii si sa sa platesti inca o amenda. Si mai rau de atat, vei fi nevoit sa porti o camasa fosforescenta pe care scrie “Sunt un badaran al gunoaielor”. Titulaturi similare iti vor fi atribuite daca arunci ceva in lift, asa ca cel mai bine este sa tii sticla aia bine, pana la primul cos de gunoi.
stupid-laws-Singapore
  1. In Elvetia, este ilegal sa tragi apa la toaleta dupa ora 22.00 in majoritatea apartamentelor. Politicosi de fel, acesti oameni deosebit de sensibili vor prefera sa sufere , decat sa starneasca o cearta cu vecinii cauzata de zgomotul apei in orele noptii.
  2. In Thailanda, este ilegal sa iesi din casa fara sa porti chiloti. Poate este o lege care are legatura cu sanatatea publica, sau acesta lege este adresata fetelor din Patpong care si-ar putea exersa abilitatile in timp ce merg la supermaket sau in timp ce stau in autobuz. Nu este foarte clar cum se aplica acesta lege si nici care este pedeapsa pentru neaplicarea ei sau daca un bilet de la sot poate rezolva situatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu