joi, 26 aprilie 2012

Artiștii de azi și gunoaiele lor!



Îți mai amintești anii 80-90, când muzicienii aveau succes pe baza meritelor şi talentului lor? Nu?! Erai probabil prea beat pentru că acest lucru chiar s-a întâmplat.
Pe atunci, muzicienii erau celebrii deoarece aveau ceva valabil de oferit societății. Trupele își scriau melodiile lor proprii, cântăreţii îșî cântau la fel cântecele proprii, iar videoclipurile muzicale erau filmate cu o simplă cameră video, într-o locație fără efecte speciale sau auto-tuning.
Acum, muzicienii sunt de multe ori faimoși nu numai datorită abilităților publiciștilor și grupului de stiliști gay care-i înconjoară. Oricine poate deveni muzician dacă „scapă” lumii un video din dormitorul privat (sau nu neapărat), sau prin obținerea unei arestari după ce-a condus sub influența băuturilor sau drogurilor. Într-o cultură obsedată de celebritate, suntem atât de disperați să aspirăm la ceva care va așeza oameni complet normali pe piedestaluri pentru comportamentul lor idiotic, pedepsindu-i mai apoi pentru același comportament, iar după să-i băgăm în pământ!
Însă cel mai rău lucru este că industria muzicală este într-un vacarm în ce privește pirateria, dar produsul pe care industria îl eliberează nici nu merită banii pe care aceasta vrea să-i încaseze. Va veni Apocalipsa cu siguranță înainte ca eu personal să plătesc pentru o piesă de gunoi auto-tunată care a fost creată pe computer!
În deceniile anterioare, oamenii plăteau pentru stilul de viață al artiștilor, căci asta erau ei: Artiști care-și înregistrau arta! În zilele noastre, celebritatea nu mai înseamnă nimic și oricine are capacitatea de a scoate sunete din gât poate avea un hit pe primul loc în topuri dacă-și angajează oamenii potriviți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu