joi, 19 aprilie 2012

Bruxelles, oraşul unde Europa miroase a vafe


Cât de curând voi ajunge să văd Bruxelles. Abia aştept!!! M-am documentat evident şi am aflat că există în Bruxelles obiective turistice şi atracţii care nu trebuiesc ratate sub nici o formă, precum:

Atomium, structură ce reprezintă o unitate a unui cristal de fier cu nouă sfere din oţel, ce oferă o privelişte spectaculoasă asupra oraşului (în tuburile care fac legătura între sfere există scări şi diverse exponate);



Manneken Pis, unul dintre cele mai ciudate obiective turistice ale oraşului, reprezentând un băieţel dezbrăcat care face pipi într-o fântână.




Grand Place (Grote Markt), una dintre cele mai frumoase pieţe din Europa, dacă nu din lume, integrată în patrimoniul Unesco; un spațiu ocupat seara de tineri care discută așezați pe jos sau care-și afirmă nemulțumirile într-o dezordine oarecum organizată.


Mini Europa, un obiectiv turistic extraordinar, unde pot fi văzute o mulţime de monumente  din întreaga Europă, adevărate simboluri ale Europei.


Catedrala Sf. Michael şi Sf. Gudula, biserică de o importanţă deosebită (gâzduieşte moaştele Sfintei Gudula încă din anul 1047), prima biserică construită în stil Romanesc, renovată în stil gotic în secolul al 13-lea.



Palatul Regal (Palais Royal), reşedinţă regală oficială, rar folosită însă în prezent de către familia regală a Belgiei.



Nu pot să spun că mă încântă atât de mult aceste obiective turistice, poate de aceea am ales să nu scriu prea multe despre ele...şi spun asta nu pentru că nu sunt importante sau pentru că nu le voi vedea, ci pur şi simplu pentru că altceva abia aştept să experimentez înainte de toate, şi anume cel mai bun lucru din Belgia: vafele belgiene, sau gaufre, cum le numesc ei!!! J Belgienii au dus la rangul de artă realizarea acestor prăjituri tradiţionale pentru ei. Au diverse topinguri, fructe cu cremă, cu ciocolată, cu miere, etc., se pot servi pe stradă sau în cofetării






Oh da, nu exagerez de obicei cu nimic, mâncare, băuturi, chiar şi dulciuri, sunt destul de cumpătată...însă în cazul vafelor, hm, cred că se schimbă foaia!!! Bănuiesc că o să fiu cel puţin la fel de fericită ca Mathieu şi  de nerăbdătoare ca Ian! Nu-i aşa că-s dulci prinţişorii Andrei? J





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu