vineri, 6 aprilie 2012

Jumbo Stay – bun venit la bordul hotelului nostru!


Pentru multe călătorii, avionul este doar un pas intermediar spre destinație. La Stockholm, un avion Boeing 747 ”Jumbo Jet” transformat în hotel poate schimba oricând situația, devenind din mijloc de transport o destinație în sine.


Hotelul-avion a fost construit în urmă cu doar câțiva ani, pe scheletul unui avion Boeing produs în anul 1976. Modelul 747 a fost folosit de mai multe companii aeriene până în anul 2002, când Transjet, operatorul aerian suedez care deținea avionul, a dat faliment și a vândut carcasa antreprenorului Oscar Diös. În scurt timp, cele 450 de fotolii instalate în avion au fost îndepărtate, iar fuselajul a fost izolat pentru a fi la nivelul standardelor suedeze în ceea ce privește construcția de locuințe permanente.



Odată ce lucrările de restaurare și modificare a fuselajului au fost finalizate, avionul a fost compartimentat în 27 de camere, plus un restaurant și o cafenea. Capacitatea totală este de 76 de oaspeți, iar una dintre camere este poziționată chiar în capătul avionului, unde cabina piloților încă mai păstrează o parte din instrumentele de bord inițiale.



 


Pe timpul verii, oaspeții pot să se plimbe pe aripile avionului, sau chiar să se urce în punctul de observație amenajat în cel mai înalt punct al aparatului de zbor. Mai multe detalii și rezervări pe jumbostay.com.

Un comentariu: