marți, 3 aprilie 2012

Calatorie turistica inedita, destinatia: Luna

Fara nici o indoiala e cea mai costisitoare calatorie turistica ce a existat vreodata. Daca o vacanta de 10-20.000 de euro e ceva ce foarte putini si-o permit, aceasta calatorie are pretul biletului de (tineti-va bine!): 150 milioane de dolari. Societatea americana “Space Adventures” care culmea organizeaza calatorii spatiale turistice cu navetele rusesti “Soyuz” va trimite primii turisti care vor survola Luna in anul 2017, prin Februarie.
Turistii vor putea zbura cu naveta Soyuz-TMA, ce vine echipata cu un modul locuibil suplimentar. Conform cu spusele reprezentantilor companiei, primul bilet a fost vandut deja. Va vine sa credeti sau nu dar si celalalt bilet e pe cale de a se vinde.

Consecintele faptului ca 2 persoane platesc fabuloasa suma pentru survolarea Lunii sunt importante din punct de vedere al pietei. Va exista probabil o piata a zborurilor spatiale private si cel mai posibil o scadere drastica a tarifelor pentru zborurile orbitale si suborbitale
Centrul de origine rusa pentru formarea cosmonautilor/astronautilor e gata sa pregateasca persoane profesioniste, cat si asa-numitii turisti spatiali’ pentru un zbor spre Luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu